Astrofest is back in 2018 with an astronomically awesome FREE event the whole family will enjoy!
This astronomy festival of epic proportions is an engaging celebration of Western Australian astronomy and stargazing.
- Saturday 24 March 2018
- 5.30 pm - 9.30 pm
- Curtin Stadium and Edinburgh Oval
As well as optical and radio telescopes observing throughout the day and night, Astrofest will feature myriad interesting, engaging and exciting indoor and outdoor activities for the whole family. You can also take a look through some of WA’s biggest telescopes.
Make sure you preregister to attend for your chance to win some great prizes.
17:30 – Astrofest begins
17:30 – Welcome to country
17:30 – Solar observing until 6pm
17:45 – Space Dome Shows start (running every 15 minutes until Astrofest ends)
18:00 – Welcome and preregistration competition draw stadium
18:00 – 45 minute talk “A Colourful Cosmos – How different wavelengths of light reveal different astrophysics”, Dr Natasha Hurley Walker
18:00 – 30 minute talk by A/Prof Cathryn Trott
18:30 – Telescopes 101 by Mark Davies
18:45 – 30 minute talk by Dr Gemma Anderson
19:00 – 45 minute talk: “Where did all the stuff come from?”, Prof Steven Tingay
19:00 – Night Observing (until Astrofest ends)
19:00 – Scitech Science Show
19:30 – 30 minute talk “The 5 W’s of Astrochemistry”by Chenoa Tremblay
19:45 – Night Sky Tour by Rick Tonello
20:00 – Scitech Science Show
20:00 – 45 minute talk “Survey science with ASKAP: How to discover millions of galaxies in a couple of weeks” by Dr Aidan Hotan
20:15 – Night Sky Tour by Rick Tonello
20:15 – 30 minute talk: “The Australian SKA Pathfinder: Radio Eyes on the Sky in Western Australia” by Dr Minh Huhn
20:45 – Night Sky Tour by Rick Tonello
21:00 – Major Competition Draw – Fill out a feedback form to win a telescope!
21:30 Astrofest Ends
Learn more about the events and supporters at the International Centre for Radio Astronomy Research website